Morgenmadskage med chai og yoghurt

Morgenmadskage med chai og yoghurt

Ingredienser

  • 600 g Optimel yoghurt med vanilje
  • 7 dadler (ca. 150 g)
  • 3 spsk. vand
  • 25 g smeltet kokosolie
  • 60 g hasselnødder
  • 75 g havregryn
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 60 g chaifrø
  • 80 ml frisk appelsinjuice
  • Fintrevet skræl fra 1/2 appelsin
  • 6 stk. husblasblade

Sådan gør du

  1. Kom dadler, kokosolie og vand i en foodprocessor, og blend til en klistret masse.
  2. Tilsæt hasselnødder, havregryn og kakao, og blend sammen.
  3. Beklæd en springform med bagepapir, og fordel den klistrede masse i bunden - tryk godt ned med den runde side af en spiseske. Stil i køleskab indtil kagen samles.
  4. Bland Optimel yoghurt med vanilje med ahornsirup og chiafrø.
  5. Læg husblas i koldt vand i fem minutter, og varm appelsinjuicen op i en gryde. Pres husblas fri for vand, og rør bladene sammen med juicen, til de er opløst.
  6. Lad juicen køle lidt, og rør den sammen med yoghurt-blandingen og appelsinskræl.
  7. Fordel øverst i springformen, og stil kagen i køleskabet natten over.
  8. Pynt kagen med fx frisk frugt, appelsinskræl og flormelis.