Tropisk kvark-kage

Tropisk kvark-kage

Ingredienser

  • 500 g Optimel kvark med vanilje
  • 100 g frugtkød fra en passionsfrugt (gerne frossen)
  • 125 g fersken i skiver på dåse
  • 100 g granola
  • 20 g havregryn
  • 20 g kokosflager
  • 10 g puffet quinoa
  • 1 spsk. honning
  • 50 g smør
  • 6 husblasblade

Sådan gør du

  1. Læg bagepapir i bunden af en springform på 15 cm i diameter.
  2. Blend kort granola, havregryn, kokosflager, quinoa og honning i en foodprocessor.
  3. Smelt smørret i en gryde, og rør det sammen med granolablandingen med en ske eller spatel.
  4. Fordel blandingen i bunden af springformen, og tryk godt sammen. Læg halvdelen af ferskenskiverne på, og sæt på køl.
  5. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. fem min., og pres den derefter fri for vand.
  6. Varm 2 spsk. af væsken fra fersknerne på dåse op, og opløs 3 1/2 blade husblas i den
  7. Tilsæt Optimel kvark med vanilje, og rør grundigt, inden du hælder det i springformen, der så igen skal på køl.
  8. Varm frugtkødet fra passionsfrugten op, og opløs de resterende 2 1/2 blade husblas i det.
  9. Mos resten af ferskenskiverne, og rør dem i passionsfrugt-blandingen.
  10. Lad frugt-blandingen køle ca. 30 min., og hæld den ovenpå kvarklaget i springformen, der så skal tilbage i køleskabet. 11. Efter cirka 3 timer på køl er kagen klar.
  11. Efter cirka 3 timer på køl er kagen klar.